Safe Roads Draft Workshop Program

REVISED 15 AUGUST 2018

Uki Public Hall, 30 September 2018, 9:30 am-12:15 pm

Convened by the family and friends of Karl Langheinrich, Cecilia Bevelander and Matilda Bevelander

 9:30  Arrivals and morning tea

10:00    Session 1        Setting the Scene

Introduction (Dr Wendy Sarkissian)

10:05    Response to road safety questions provided to Tweed Shire Council by Wendy Sarkissian:

Cr James Owen, Tweed Shire Council, Chair of Council’s Traffic Committee (25 minutes)  (confirmed)

Discussion

10:30    Session 2    The perspectives of family and friends of people killed on roads (Wendy Sarkissian, John Bevelander, and Kev Cracknell) (30 minutes)

11:00     Session 3       What is the Safe System approach to road safety in Australia?

Dr Lori Mooren, Fellow, Australasian College of Road Safety (15 minutes)

11:15     Session 4       What basic and generic points emerge that we want to communicate to those in the field of road safety from considering the circumstances of the deaths in 2015 and 2016 on Kyogle Road? (15 minutes brainstorm)

11:30     Session 5       What specific things must we have in place IN THE GOVERNMENT AT ALL LEVELS to ensure:

(1) appropriate responses when serious injury or fatal crashes occur;

(2) that all agencies and levels of government share a supportive attitude; and

(3) that they work together and coordinate effectively? (20 minutes)

11:50    Session 6        The communiqué from this workshop:

What is our message to the government from this workshop: how should road safety and road deaths be handled in the future in Tweed Shire? (20 minutes)

12:10     Session 7       Drawing it all together (Wendy Sarkissian)

Close and commitments from various representatives (10 minutes)

Explanation of where the report will go and how we can have access to it.

12:15      Close of workshop

Expressions of thanks: Wendy Sarkissian and John Bevelander

12:15      “Rainbow” Lunch in honour of Matilda Bevelander

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s